10.000 de euro pentru copiii și tinerii cu autism

A fost o seară a prieteniei și a generozității,  dedicată copiilor cu autism!  Balul „Inimi albastre”, evenimentul de strângere de fonduri organizat de Asociația „Rază de Speranță”,  împreună cu  Asociația „TheoEmyDor” și cu sprijinul Asociației „Suport”, a grupului de inițiativă „Papuci pentru copii” și a Asociației Inițiativa Tinerilor pentru Modernizarea României” Filiala Brașov a reunit vineri, 23 octombrie,  peste 200 de invitați care s-au alăturat cauzei autismului din dorința de a oferi o o șansă în plus celor care au atât de mare nevoie.

 

La gala caritabilă  au participat oameni care au înțeles problemele cu care se confruntă copiii și tinerii cu autism în viața lor de zi cu zi. Invitații nu au ezitat să facă donații pentru susținerea și continuarea programelor terapeutice de recuperare atât de necesare pentru cei peste 50 de beneficiari ai organizației brașovene.  Fondurile donate, aproximativ 10.000 de euro, reprezință  sponsorizări,  bunuri și produse donate,  precum și sumele strânse în cadrul tombolei și licitației.

 

„Fără spijinul comunității nu putem reuși să oferim copiilor noștri ceea ce ei au nevoie. Programele terapeutice pentru recuperarea și integrarea lor sunt foarte costisitoare. Noi încercăm ca organizație să venim în sprijinul părinților acestor copii, să le oferim un spațiu adecvat sesiunilor de terapie, precum și programe psiho-educaționale de cea mai bună calitate, alături de specialiștii asociației. Acum suntem copleșiți de numărul atât de mare de brașoveni care au venit alături de noi la acest bal, dar și de dărnicia lor. Gestul lor înseamnă enorm și este esențial pentru noi, ca părinți ai copiilor cu tulburări din spectrul autist”, Diana Niță – președinte Asociația „Rază de Speranță”.

 

Emilia Mirea, președinta Asociației „TheoEmyDor” s-a aflat la acest eveniment în triplă ipostază: în calitate de mama a unui copil cu autism, de artistă – balerină, dar și de organizator.  „Băiețelul meu, Theo,  este motorul care m-a determinat să intru în povestea acestei campanii de strângere de fonduri. Știu, din experiența proprie, cât de greu este pentru o familie să se obișnuiască cu acest diagnostic, dar și cât de dificilă este susținerea financiară a programelor terapeutice de recuperare. Noi avem o singură opțiun: de a avea multă răbdare pe drumul pe care am pornit, dar și speranța ca fiul nostru va avea o viață normală.”

 

Ellie White – invitatul special al balului, alături de artiștii brașoveni Marius Dragomir, Maria Chislean, violonista Alice Boiu, Kronstadt Quartet, trupa Jokers, dansatorii La Passion și VioDance și balerinii EmyDor Show Dance au oferit un program minunat. Alături de artiștii consacrați, pe scena barului de noapte Aro Palace,  au urcat și câțiva dintre beneficiarii Asociației „Rază de Speranță”. Mara Niță – o fetiță de 7 ani diagnosticată cu autism a susținut un recital la pian, iar alături de alți micuți cu TSA a prezentat o colecție de modă pentru pitici. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Asociația „Suport”, grupul de inițiativă „Papuci pentru copii” și AsociațiaInițiativa Tinerilor pentru Modernizarea României” Filiala Brașov.

 

Balul caritabil „Inimi albastre” a reprezentat un demers inițiat de o echipă care a dorit ca astfel să vină în sprijinul copiilor și tinerilor cu tulburări din spectrul autist.

 

„Vrem să trezim comunitatea la nivel național, să conștientizăm și sensibilizăm oamenii cu privire la problemele copiilor cu autism. Luptăm prin tot ceea ce facem pentru integrarea lor în societate, pentru că doar așa putem construi o lume mai bună și mai sănătoasă pentru ei, insa si pentru noi. Trebuie să învățăm să lucrăm ca o echipă, să fim parteneri în comunitatea în care trăim. Acești copii au nevoie de sprijinul nostru necondiționat, noi le vom fi mereu alături, iar ei ne vor oferi, neconditionat toată dragostea lor”, a declarat Silvia Pohrib –președinte Asociația „Suport” Brașov.

 

„Aceste eveniment a presupus multă muncă pentru că am pornit la drum cu dorința de a reuși să aducem o speranță copiilor cu autism și familiilor lor. Acum, suntem convinși și fericiți că am reușit să convingem comunitatea brașoveană și nu numai de importanța susținerii și participării lor la acest eveniment. Părinții copiilor cu autism nu trebuie să poarte singuri povara acestui diagnostic. Stă și în puterea noastră să le facem viața mai frumoasă și mai ușoară”, a declarat Alin Crăciun, cordonatorul grupului de initiativă „Papuci pentru copii”.

 

„Am ales să mă implic în acestă campanie deoarece militez pentru ideea de implicare care duce la rezutate ce ne ajută să ne descoperim o dată lipsurile, dar și puterea de a rezolva problemele, acest lucru fiind valabil,  atât in plan personal, cât și pe plan colectiv, al societății. Cunosc foarte bine ceea ce inseamna AUTISMUL, deoarece am lucrat în acest domeniu și stiu, mai presus de toate, că suntem datori față de propriul nostru viitor să ne comportam conștient și să ne implicăm activ în formarea acestui.”, Cicerone Busuioc – Președinte Inițiativa Tinerilor pentru Modernizarea României” Filiala Brașov.

Sursă: http://www.transilvania365.ro/10-000-de-euro-pentru-copiii-si-tinerii-cu-autism/

Leave a Reply

Your email address will not be published.