Ellie White va cânta pentru copiii cu autism din Braşov

Asociaţia „Rază de Speranţă”, alături de Asociaţia „TheoEmyDor” şi cu sprijinul Asociaţiei „Suport” şi al celor de la „Papuci pentru copii”, anunţă organizarea evenimentului caritabil Balul „Inimi albastre” în beneficiul copiilor diagnosticaţi cu autism. Gala va avea loc vineri, 23 octombrie, în sala barului de noapte Aro Palace, începând cu ora 19.00.

Fondurile strânse în urma acestui eveniment vor fi direcţionate exclusiv pentru susţinerea şi continuarea programelor de terapie de recuperare pentru beneficiarii Asociaţiilor “Rază de Speranţă şi Theoemydor”: 50 de copii şi tineri diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist, alături de 17 specialişti în psihologie, psihopedagogie, kinetoterapie şi logopedie.   Generozitatea este calitatea omului de a dărui, de a iubi binefacerea, de a fi ospitalier, de a-i ajuta pe cei în nevoie, în mod dezinteresat!   Autism! Un diagnostic care aduce frică, panică, sentiment de neputinţă pentru părinţi şi de multe ori, deznădejde! Din păcate, în ultimii ani numărul românilor care primesc această veste a crescut constant. Viaţa prinde brusc şi brutal o altă direcţie şi un drum nou se deschide! Familia este din acel moment obligată să lupte pe mai multe fronturi: cu necunoscutul autism, cu informaţiile insuficiente de multe ori, cu timpul care trece în defavoarea recuperării celui mic dacă nu se intervine precoce, dar, mai ales, cu societatea care încă nu este deschisă să înţeleagă ce înseamnă un copil autist – este doar un mod diferit de a vedea şi trăit în această lume.

„Copiii, tinerii şi adulţii diagnosticaţi cu o tulburare din spectrul autist au nevoie de o diagnosticare timpurie şi intervenţie precoce pentru a le creşte şansele de recuperare şi integrare socială. Părinţii care duc lupta cu autismul au nevoie de susţinerea celor de lângă ei pentru a întrezări o rază de speranţă. Dacă un copil tipic spune natural „Mama”, părintele unui copil cu autism poate aştepta şi câţiva ani, şi doar după multe ore de terapie, micuţul său va putea rosti „Mama”. Bucuria şi împlinirea unei astfel de clipe nu pot fi surprinse în cuvinte! Pentru astfel de momente avem însă de susţinea şi implicarea voastră, dragi prieteni! Doar cu ajutorul vostru putem crea o lume mai bună şi mai frumoasă, cu toleranţă, respect, iubire şi generozitate pentru copiii noştri!

 

Sursă: http://adevarul.ro/locale/brasov/ellie-white-canta-copiii-autism-brasov-1_5607d0b2f5eaafab2c0cd5db/index.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.