Braşov. Spectacolul „Autismul, dincolo de aparenţe” se mută la Reduta

Iniţial, a fost programat la Centrul Militar Braşov, însă evenimentul tragic din Muntenegru, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 19 români, astăzi fiind declarată zi de doliu naţional, a dus la luarea deciziei ca manifestarea caritabilă să fie susţinută pe scena Centrului Cultural Reduta.

Astfel, atmosfera va fi întreţinută cu multă muzică bună, pentru toate gusturile, prin elemente de dans – clasic şi contemporan, precum şi prin numere reuşite de actorie.

„Împreună cu artiştii care s-au oferit să ia parte la acest spectacol, vom încerca să evidenţiem o altă faţă a autismului, atitudinea şi gândirea pozitivă fiind principalele elemente de care copiii cu o astfel de afecţiune au nevoie. Pe de altă parte, scopul acţiunii caritabile este de a aduna fonduri pentru copii nu doar cu autism, ci şi cu ADHD, Asperger şi sindromul Down, astfel încât să-i putem ajuta pentru a face progrese, împreună cu psihoterapeuţii, şi să-i putem integra în societate. Totodată, dorim să-i ajutăm şi pe părinţii acestor copii, să priveasca viitorul cu optimism şi încredere. Autismul nu este o boală, ci este o stare funcţională diferită de a celorlalţi oameni, consideraţi normali. Conştientizarea acestui fapt e importantă”, a declarat Emilia Mirea, preşedinta Asociaţiei Theoemydor, totodată iniţiatoarea proiectului.

Camelia VLAD

Leave a Reply

Your email address will not be published.